OPDATERING UNDER VEJS, HAV VENLIGST TÅLMODIGHED.
VAGTBOOKNING PÅ HOSPITALET FOR MINDRE HUSDYR
Du booker ved at skrive dig på listen, som findes i receptionen.
Man må booke vagter når man har gennemført rotationskurserne “Akutmedicin, obstetrik, intensive terapi og klinisk anæstesiologi” og “Almen Klinisk Praksis Familiedyr”.
Dog er det muligt at booke vagter i sommerferien, selvom man ikke har gennemført disse to kurser. Denne undtagelse gælder kun for kandidatstuderende.
Det er meget vigtigt, at hospitalet ved at man ikke kender til arbejdsgange i klinikken mm., og derfor skal man rette henvendelse på mail til Mette Lybek Rueløkke (mrl@sund.ku.dk). Man skal oplyse:
– Hvornår man ønsker at komme
– At man ikke har været i klinikken før
Hvis der er plads til dig, vil du få adgang til hospitalets procedurer via Absalon samt det arrangeres at du starter som føl med mere erfarne studerende.
Vi kan hermed sikre at det bliver en god oplevelse for alle parter.
Hvad kan man få ud af at tage vagter?
Af: Mette Ernebjerg Almind, årgang 2005
Det er ikke nogen hemmelighed at når man engang står for enden af den lange kursusrække med sin autorisation i hånden føler langt de fleste nye dyrlæger sig meget ”grønne”. Og det siges at det først er nu at man skal til at lære!
Det er heller ikke nogen hemmelighed at den undervisning vi får i løbet af studietiden langt fra giver rutine i noget som helst, og at man hurtigt glemmer det indlærte, hvis man ikke bruger det.
Du kan selv være med til at gøre det lidt lettere for dig selv! Vi har som dyrlægestuderende nemlig den fantastiske mulighed at vi kan tage frivillige vagter. Jeg har selv brugt det en hel del, og vil i de følgende udgaver af Kanylen beskrive hvad jeg har oplevet på nogle af disse vagter.
På smådyrshospitalet har jeg selv haft 5-6 vagter indtil nu. I aftenvagter er man med til at fodre, lufte, pleje og medicinere de indlagte patienter. Nogle gange er der kritiske patienter, som fx har gennemgået en stor operation. Disse skal der holdes meget øje med, og de skal hele tiden vurderes og have forskellig medicin og væsketerapi. Det er meget lærerigt at følge en sådan patient, da deres tilstand hurtigt kan skifte fra god til dårlig og tilbage igen.
Smådyrshospitalet fungerer også som skadestue, så man kan være heldig at være med til mere skutte ting, der kommer ind akut. Det kan fx være katte, som er faldet ned fra lejligheder, påkørsler, hjertetilfælde og allergiske reaktioner m.v.
På smådyrshospitalet har man stor mulighed for at opleve og øve sig på klientkommunikation, da man som studerende modtager klient og dyr og laver den indledende undersøgelse, herunder optagelse af anamnese. Det hele skrives ind i det elektroniske journalsystem.
Der kan selvfølgelig være vagter, hvor der ikke sker så meget, så det er en god ide at have bøger med, så man har noget at lave i tilfælde af en rolig vagt.
Hermed en stor opfordring til at bruge denne fantastiske ordning og deltage i vagterne!
/juni 2014