Smediefesten

Smediefest logo

Smediefesten er en årlig 2-dages festival, der arrangeres af frivillige studerende fra alle studierne på Frederiksberg Campus.

Den holdes til minde om den gamle smedie, der i 1976 blev revet ned af den daværende ledelse, som et led i en større omdisponering af arealerne på den gamle Landbohøjskole.

Datidens studerende modsatte sig nedrivningen af smedien, der havde nogenlunde samme funktion som A-vej har i dag, og besatte den gennem en længere periode. Efter mange klager og strejken, kom de studerende endelig i dialog med ledelsen, der lovede de studerende, at de trygt kunne tage hjem på påskeferie, uden frygt for at der ville ske smedien noget. Da de studerende kom tilbage fra ferie var smedien revet ned, men de studerendes vrede og afmagt  blev startskuddet til Smediefesten, hvor den gamle smedie mindes med en masse lækker musik, kolde fadøl, grillmad, revy og dans natten lang!

Smediefesten skydes hvert år i gang med fortovscafé om fredagen, hvor relevante foreninger og virksomheder er klar til en snak over en kold fadøl, og forskellige legater uddeles. Der tændes op i grillen og senere spilles der op til dans af både musikere og DJ’s, så festen kan fortsætte til den lyse morgen!

Lørdag fortsætter festen ved eftermiddagstid, hvor der endnu engang tændes op i grillen og ølhanerne åbnes, så Smediefesten kan slutte med et brag af en fest. Gennem tiderne har der været flere store navne på plakaterne, herunder Winnie Who, Phlake, Marvelous Mosell, Turboweekend, DAD, Duné, Djames Braun, Fool, Johnny Deluxe og Specktors.

Smediefesten ligger i 2020 d. 29.-30.  maj, så sæt et STORT kryds i kalenderen og hop ind på facebookbegivenheden og tryk deltager!

Du kan finde begivenheden og meget mere på smediens facebookside, her, samt på instagram, hvis du vil vide mere om hvordan smediefesten planlægges, og finde ud af om du selv kunne tænke dig at være med til at planlægge årets fedeste fest!

Under smedien spilles der også revy, som kan følges på deres facebookside samt instagram, hvor du kan finde mere information.

smedie4smedie2smedie1smedie3

/november ’19