Vil du gerne på udveksling i efteråret 2016 eller foråret 2017? Så læs mere her!

Hvis du ikke nåede at søge om udveksling ved fristen d. 1. marts, så har du stadig chancen! Vi har stadig ledige pladser ved nogle af vores partneruniversiteter, hvorfor det stadig er muligt at søge om en udvekslingsplads.

Det er muligt at søge om en udvekslingsplads som en del af en alternativ differentiering på sidste år af uddannelsen i veterinærmedicin.

Vi har stadig ledige pladser på følgende universiteter:

University of Helsinki, Finland
Helsinki udbyder kliniske kurser på engelsk om foråret. Vi har to udvekslingspladser i foråret 2017.

Justus Liebig University Giessen, Tyskland
Giessen udbyder kun kliniske kurser på tysk. Vi har to udvekslingspladser i enten efteråret 2016 eller foråret 2017.

FU Berlin, Tyskland
Berlin udbyder kun kliniske kurser på tysk. Vi har to udvekslingspladser i enten efteråret 2016 eller foråret 2017.

 NMBU, Norge
Rotationerne er på norsk. Vi har en udvekslingsplads i foråret 2017.

NMBU udbyder en fast studieplan for udvekslingsstuderende i foråret (der er muligt at fravælge rotationer efter eget ønske):  1 uges vildt medicin (2. uge i januar), 2 ugers equine medicine, 3 ugers small animal clinics, 2 ugers pathology, 2 ugers stationary production animal clinic, 1 uge Ambulatory production animal clinic (farm service), 1 uges reproduction, 1 uges herd health og 2 ugers feltarbejde  i Sandnes, Norge med en uge med får/lam og en uge med fiskeopdræt.  Hver klinik uge giver 1,5 ECTS. Studieplanen i total giver 22,5 ECTS.

Ghent University, Belgien
Ghent udbyder klinisk kurser på engelsk. De udbyder studieplaner af 12 ugers varighed inden for følgende fagområder:  1) small animals 2) Equine, 3) Ruminant og 4) Mixed (small animal/equine/ruminant).

Hvert af programmerne giver 15 ECTS. Du kan finde mere information på Ghents hjemmeside: http://www.ugent.be/di/en/education/internationalization/trainings.htm

Vi har en udvekslingsplads i enten efteråret 2016 eller foråret 2017.

Ansøgningsprocedure
Tildelingen af pladser foregår efter ”først-til-mølle”-princippet, så hvis du er interesseret i at søge om en af disse pladser, bedes du sende en mail til exchangeoutgoing@sund.ku.dk snarest muligt, hvorefter du vil få tilsendt et link til ansøgningsblanketten.

Hvis du gerne vil af sted i efteråret 2016, skal du sende en mail senest d. 8. april, så du kan nå at søge, inden partneruniversitetet har ansøgningsfrist.

Hvis du har brug for at vide mere, inden du beslutter dig for at søge, er du selvfølgelig også velkommen til at sende en mail til exchangeoutgoing@sund.ku.dk eller komme forbi i den internationale vejledning på Panum. Vi har også erfaringsrapporter fra studerende, der tidligere har været på udveksling, som måske kan hjælpe dig med at træffe den endelige beslutning.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning! Med venlig hilsen Sektion fra Internationalisering.

4 rejselegater: Red jaguaren i Nicaragua

ANSØGNINGSFRIST 1. APRIL KL. 12

4 rejselegater uddeles til danske veterinærstuderende:

Vær med til at redde jaguaren i Nicaragua
Den udrydningstruede jaguar i Nicaragua slås ofte ihjel af de lokale bønder. Det sker fordi, deres heste og andre produktionsdyr angribes og skades af jaguarer. Var produktionsdyrene sunde og raske, ville problemet mindskes drastisk – måske endda forsvinde – og jaguaren kunne leve sikkert for lokalbefolkningen.

Iris & Henry Englund’s Fond har afsat midler til et projekt, som netop skal hjælpe med at redde jaguar-bestanden i Nicaragua – herunder midler til 4 rejselegater for danske veterinærstuderende, som er klausulerede til dette formål.

De studerende forventes at behandle de heste og andre husdyr, som bønderne besidder, så de ikke længere er i fare for at blive skadet eller dræbt af jaguarer. Derudover skal de lokale bønder oplæres i, hvordan de bedst behandler deres dyr, så de holder sig så friske og sygdomsfrie som muligt.

Resultatet bliver forhåbentlig, at de lokale ikke længere vil føle sig nødsaget til at dræbe jaguarerne.Legaterne uddeles til 4 danske dyrlægestuderende, som skal tage til Nicaragua i 4 uger til sommer (sandsynligvis midt juli til midt august). Disse 4 studerende vil blive udstationeret hos hver deres lokale ranger-familie, hvor de skal interagere med de lokale og selv skal behandle de dyr, der er i lokalsamfundet. De 4 studerende vil komme til fungere som selvstændige dyrlæger, da regeringen udsteder en midlertidig dispensations-autorisation til dem.Der er midler til at betale alle omkostninger for de studerende, men man skal være forberedt på at leve forholdsvist primitivt.Hvis du netop er i gang med heste-differentieringen er dette et oplagt sommerferie-projekt for dig, men andre differentieringer og specialeskrivere vil også kunne komme i betragtning.

Send en mail med lidt info om dig selv, hvor du er på studiet, og hvad du selv synes, du kan bringe til dette projekt. Fortæl gerne om tidligere rejseerfaringer.

Du skal påregne, at du ved hjemkomsten skal aflevere en kort rapport til fonden.

Send ansøgningen til vmf@studmedvet.dk med “Ansøgning til Iris & Henry Englund’s Fond” i emnefeltet.

Vi glæder os til at læse jeres ansøgninger!

Interesserer du dig for global sundhed?

Københavns Universitets ‘School of Global Health’ har fået mulighed for at sende et hold dygtige studerende til Atlanta til marts 2015 for at deltage i den internationale Global Health Case Competition 2015 på Emory University.

Konkurrencen er en fantastisk mulighed for at blive fagligt udfordret og for at få et internationalt netværk. Derfor leder vi nu efter 4-6 studerende fra forskellige fakulteter og studieretninger på KU, som interesserer sig for global sundhed.

Vi søger om penge til at dække fly og ophold, mens de studerende selv skal betale udgifter til lommepenge, rejseforsikring, tuition waiver (ESTA) eller visum.

Deadline for at tilmelde sig er d. 15. december, hvorefter vi indsamler ansøgningerne og vender tilbage i starten af januar 2015. Der ligger en beskrivelse og ansøgningsformular på vores hjemmeside.

Kontaktperson er Helle Trøst Nielsen, htn@sund.ku.dk, som er til rådighed efter d. 28. november.

Læs mere her: http://globalhealth.ku.dk/opportunities/2014/emory_case_competition2015/